Wakata ütles, et tal on rõõm Kiroboga kohtuda ja küsis robotkaaslaselt, kuidas ta ennast kaaluta olekus tunneb, vahendab Associated Press.

„Ma olen sellega nüüd harjunud, pole mingit probleemi,“ vastas Kirobo.

Kirobo on programmeeritud küsimusi analüüsima ja valima oma sõnavarast sõnu vastuste konstrueerimiseks, mitte andma eelnevalt programmeeritud vastuseid spetsiifilistele küsimustele.

Roboti looja Tomotaka Takahashi ütles, et autonoomsed funktsioonid tähendasid seda, et keegi ei teadnud, kui hästi suudab Kirobo Wakata küsimustele vastata.

Kuigi Kirobo tegi mõningaid piinlikke pause ja Wakata rääkis nende varasemate vestluste ajal normaalsest aeglasemalt, on vestlused Takahashi sõnul ajapikku sujuvamaks muutunud.

„Kommunikatsioonikihtide kaudu suutsime me jälgida suhte arengu alguse esialgseid etappe inimese ja roboti vahel ja ma arvan, et see oli meie suurim edu,“ ütles Takahashi.

Kirobo startis Jaapani Tanegashima kosmosekeskusest ISS-i suunas sel suvel kanderaketi pardal. Wakata saabus novembris ja võtab jaama juhtimise üle märtsis.

Kirobo on reklaamifirma Dentsu, autotootja Toyota ning Tokyo ülikooli arenenud teaduse ja tehnoloogia uurimisinstituudi teadlase Takahashi ühisprojekt.

Eksperimendid Kiroboga jätkuvad kuni tema Maale naasmiseni 2014. aasta lõpus.

Kirobo sõnul tahab ta jõuluvanalt mänguraketti.