Troponiin T ilmub inimese verre väga madalates tasemetes juba aastaid enne tõsiste südameprobleemide avaldumist, andes nii märku, et süda kannatab stressi all, vahendavad
.

Uuringu käigus analüüsiti kõrge tundlikkusega testiga tuhandete inimeste vere troponiin T taset. Valgu olemasolu määrati igal neljandal 30-65 aastasel ning 2/3 üle 65 aasta vanustel inimestel.

Need, kel verest vastav valk tuvastati, omasid oluliselt kõrgenenud südamekahjustuste või surma riski. Mida kõrgem troponiin T tase verest määrati, seda suuremaks osutus ka surma risk, isegi siis, kui inimestel ei olnud mingeid teadaolevaid riskitegureid.

Kõrgeima valgu tasandiga osalejatest suri 6,5 aasta pikkuse uuringuperioodi jooksul 28 %, madalaima troponiin T tasemega uuritutest vaid 2 %.

Oponendid argumenteerivad, et troponiin T testimine saab olla vaid täiendus, mitte aga praegu kasutatavate südamekontrolli meetodite asendus. Seda põhjusel, et vastav valk ei anna infot müokardi infarkti kohta, mis seostub ikkagi ateroskleroosi ja tromboosi probleemidega.