Venemaa haiglad võivad hakata ravimit patsientidele väljastama alates 11. juunist ning sellest piisab umbes 60 000 inimese raviks kuus, ütles Venemaa riikliku tervishoiufondi RDIFi juht Reutersile antud intervjuus.

Maailma tervishoiuorganisatsioon WHO pole seni heaks kiitnud ühtegi koroonaravimit. Avifavir on esimene, millele andis kooskõlastuse Venemaa tervishoiuministeerium - ravim ilmus pärast kliinilisi uuringuid valitsuse heakskiidetud ravimite nimekirja äsja möödunud laupäeval.

RDIFi juhataja Kirill Dmitriev ütles, et kliinilistes uuringutes osales 330 inimest ja need näitasid, et ravim toimis enamikul juhtudel edukalt kõigest nelja päeva jooksul. Uuringud viiakse ametliku lõpuni sel nädalal.

„Me usume, et see on pöördeline. See vähendab survet tervishoiusüsteemile, kriitilisse seisundisse satub vähem inimesi ja 90 protsendil inimestest likvideerib see viiruse 10 päeva jooksul," ütles ta. „Me usume, et see ravim on kogu Venemaa majandustegevuse taastamise võti."

Venemaa on 405 843 koroonajuhtumiga Brasiilia ja Ameerika Ühendriikide järel maailmas nakatunute arvult kolmandal kohal, ent ametlikke surmajuhtumeid on tavapärasest väiksem osakaal ehk 4693.