Väljastpoolt päikesesüsteemi on teadlased seni leidnud veidi üle 300 planeedi, kuid kõik nad on gaasikerad või pole nende tahke pinnase kohta piisavalt tõendeid. Teadlased usuvad, et elu saab planeedil tekkida ainult tahke pinnase olemasolul, vahendab agentuur AP.

„Seniavastatud planeetidest on ta [Corot-7b] Maaga kõige sarnasem," ütleb Saksamaal asuva Tüüringi observatooriumi direktor Artie Hartzes. „Ainult et ta on oma päikesele liiga ligidal."

Planeedi pinnatemperatuur ulatub 2000 soojuskraadini, mida on elu tekkeks liiga palju.

Planeet teeb tiiru ümber oma päikese 20 tunniga, liikudes kiirusega 750,000 km/h. Võrdluseks: Merkuuril, meie Päikesele kõige lähemal asuval planeedil, kulub tiiru tegemiseks 88 päeva.

Corot-7b asub Maa suhtelises naabruses, tiireldes tähe ümber, mis asub meist 500 valgusaasta kaugusel. Iga valgusaasta võrdub umbes 10 triljoni kilomeetriga. Päikesesüsteemis asub neli kivise pinnasega planeeti: Merkuur, Veenus, Maa ja Mars.

Samuti on Corot-7b seniavastatud Päikesesüsteemi välistest planeetidest suuruselt kõige rohkem Maa sarnane. Planeedi raadius on poolteist korda, mass aga viis korda suurem kui planeet Maal.

Avastus lisab teadlastele enesekindlust, et peagi leitakse rohkem Maa-taolisi planeete, kus valitsevad eluks sobivamad tingimused. „Tõendeid, et elame laialt asustatud universumis, tuleb aina juurde," ütleb Alan Boss Carnegie teadusinstituudist.

Corot-7b leidmisest ilmub varsti põhjalikum teadusartikkel ajakirjas Astronomy and Astrophysics.