Psühholoogide, neuroloogide ja ajuteadlaste uurimistöödest võib suurt tulu tõusta nii pedagoogidele, kes soovivad lastele antavat haridust parandada, kui ka kõigile neile, kes soovivad oma aju kauem heas vormis hoida ja seda tõhusamalt kasutada. Eriti oluliseks muutuvad teadmised aju tööprotsessidest siis, kui aastad teevad oma töö ja mälu kipub üha rohkem alt vedama, vahendab ERR Teadus.

Michaela Dewar ja tema kolleegid viisid läbi eksperimendi eakatega, tõestades, et pensionieas inimeste mälu on võimalik lihtsa nipiga parandada. Ei olegi vaja teha muud, kui anda inimestele lihtsalt vaikne omaette olemise aeg puhkamiseks. Uurimistöö tulemusel nägid teadlased, et eakad mäletasid eelnevalt kuuldud lugu ka nädala pärast palju detailsemalt siis, kui neile võimaldati pärast loo kuulmist aega olla omaette ja vaikselt puhata.

Loo üksikasjad tulid eakatele meelde paremini isegi siis, kui nad mõtlesid puhkepausi ajal omi mõtteid hoopis muudel teemadel.

Kui mitmed uuringud on varasemalt näidanud puhkepauside tegemise vajalikkust uue info omandamisel, siis käesolev uurimistöö eakatega demonstreerib samuti, et ka vanaduse tõttu halvenevat mälu saab küllaltki tõhusalt uue info talletamisel rakendada, tuleb vaid uute teadmiste meelde jätmiseks aega anda.