Teadlased kavatsevad raudoksiidi nanoosakesed kinnitada vähirakke otsivate antikehade või tüvirakkude külge. Kui nano-osakesed on jõudnud vähirakkudeni, kasutatakse magnetilise vahelduvvoolu hüpertermia seadet, mis kuumutab magnetiliste nano-osakestega seostunud rakke, vahendab Novaator Reutersi uudist. 

Tööpõhimõttelt meenutab seade mõnevõrra mikrolaineahju, kuid erinevalt mikrolaineahjust kuumutatakse antud juhul ainult vähirakke, jättes terved keharakud puutumata.

Kuumutamine on üsna mõõdukas — temperatuuri tõstetakse kõigest 5-6 kraadi, kuid sellest piisab kasvajaraku hävitamiseks. „Kui meil õnnestub nano-osakesed viia vähirakkudeni, siis oleme saanud uue ja paljulubava meetodi vähivastases võitluses,” märgivad Londoni University College’i teadlased.

Töö on esialgu siiski algusjärgus ning inimkatseid tehtud veel ei ole. Tõenäoliselt kulub veel vähemalt kümme aastat, kuni meetodit vähi ravimisel kasutama hakatakse. Siiski ei ole tegemist ainult ideega paberil, sest tüvirakkudega nano-osakeste õigesse kohta juhtimine on hiirte peal läbiviidud katsetes andnud häid tulemusi.