Augustis jõudis Big Ben uudistesse sellega, et kellalöögid jäid täistunnist kuus sekundit maha, mis põhjustas katkestusi kellalööke traditsiooniliselt otse-eetris edastava raadiojaama BBC Radio 4 töös.

Londoni pikaajaline sümbol, Briti parlamendihoone torni tipus asuv kell peatatakse parandustööde korras selle 156 aasta pikkuse ajaloo seni kõige pikemaks seisakuperioodiks.

Ühendkuningriigi rahakotti ootab juba ees kuni seitsme miljardi naelsterlingi (9,56 miljardi euro) suurune väljaminek, mille arvelt tuleb hakata restaureerima kogu lagunema kippuvat Westminsteri paleed, mille metallist elemendid on äärmuslikult oksüdeerunud, katus praguneb ja mida vaevavad veel mitmesugused ehituslikud probleemid. Parlamendi liikmetele on aga selgeks tehtud, et Big Ben vajab hoonest endast veelgi pakilisemalt tähelepanu.

Parlamendi alamkoja erakondadeülese finantskomitee aruanne ütleb, et kella seiskumise ennetamine läheks maksma ainult 4,9 miljonit naela (~6,7 miljonit eurot), kuid et juhul, kui Big Beni muude probleemidega samal ajal ei tegeleta, võivad kulud kasvada 40 miljoni naelsterlingini (~54,6 miljoni euroni). Pealeselle sedastab aruanne, et kui kumbki kella seieritest peaks rikke tõttu seiskuma, võib selle taastamine vajalike tellingute puudumisel võtta aega kuni aasta.

Kell on nime saanud endises Westminsteri kellatornis, 2012. aastal kuninganna teemantjuubeli auks Elizabethi torniks ümber nimetatud tornis asuvalt hiiglaslikult kellalt. Võimsal kõminal löövat kella, selle numbrilauda ja ka torni ennast tuntakse üldiselt siiski Big Beni nime all.

Spetsialistid on väljendanud kartust, et kui kella kahe-kolme aasta jooksul ei remondita, võib selle mehhanism üldse üles öelda.