Ameerika teadlased analüüsisid 26 kõrgelt arenenud majandusega riigi puhul andmeid, kui palju on eri riikides 100 000 elaniku kohta Subway keti võileivarestorane ning palju on täiskasvanute hulgas rasvunuid. Rasvunuks loeti selles uuringus need, kelle kehamassiindeks oli üle 30. Selgus, et riikides, kus on elaniku kohta rohkem kiirtoidukohti, on rasvunute osakaal elanikkonnas palju suurem kui riikides, kus kiirtoidukohtade arv elaniku kohta on väiksem.

"See ei ole juhus, et suurima rasvunute osakaalu ja kiirtoidukohtade suhtarvuga riigid on ka suurima turuvabadusega, nagu USA, Suurbritannia, Austraalia, Uus-Meremaa ja Kanada," märkis uuringu autor Roberto De Vogli Michigani ülikoolist. Nende riikide vastandiks on rohkem reguleeritud ja suuremate kauplemispiirangutega riigid, näiteks Jaapan ja Norra.

Ajakirjas Critical Public Health ilmunud uuringu järgi on USAs 7,52 ning Kanadas 7,43 Subway kiirtoidurestorani 100 000 elaniku kohta. USAs on uuringu andmetel rasvunud umbes kolmandik ning Kanadas natukene alla veerandi elanikkonnast. Võrdluseks võib võtta Jaapani ja Norra, kus on vastavalt 0,13 ja 0,19 selle keti kiirtoidukohta 100 000 elaniku kohta. Jaapanis on rasvunuid umbes 3 ning Norras umbes 6 protsenti.