Nobeli preemia on eriline tunnustus nominentide tehtud tööle erinevate valdkondade edendamisel. Nobelistile antakse medal, tunnistus ja 900 000 dollari suurune rahaline preemia. Kui nobeliste on mitu, läheb preemiasumma jagamisele.

Võitjate osas on suurem osa valikud juba tehtud, ainult veel majandusteaduste preemia osas on otsus veel tegemata.

Füsioloogia või meditsiini preemia


Nobelistid: William G. Kaelin Jr, Sir Peter J. Ratcliffe ja Gregg L. Semenza.

Need kolm teadlast tuvastasid molekulaarse mehhanismi, mis reguleerib geenide aktiivsust vastavalt hapniku tasemele. Nobeli assamblee sõnul on nende töö sillutanud tee uutele strateegiatele võitluses aneemia, vähi ja paljude teiste haigustega.

Füüsika preemia

Nobelistid: James Peebles, Michel Mayor ja Didier Queloz.

Võitnud töid oli kaks. 
James Peebles Princetoni Ülikoolist pälvis poole preemia auhinnafondist teoreetiliste avastuste eest füüsikalises kosmoloogias. 
Michel Mayor ja Didier Queloz Genfi Ülikoolist jagasid teist osa auhinnafondist ühe päikese sarnase tähe ümber tiirleva eksoplaneedi avastamise eest.


"Selle aasta laureaadid on muutnud meie arusaamu kosmosest. James Peeblesi teoreetilised avastused aitavad meil paremini mõista, kuidas universum pärast Suurt Pauku arenes. Michel Mayor ja Didier Queloz avastused on aga laiendanud meie teadmisi meie kosmilisest naabruskonnast ning seal leiduvatest tundmatutest planeetidest. “Nende avastused on igaveseks muutnud meie ettekujutust maailmast,” kirjutati preemia väljakuulutamisele lisatud pressiteates.

Keemiapreemia


Nobelistid: John B. Goodenough, M. Stanley Whittingham ja Akira Yoshino.

Kõik kolm teadlast on töötanud praeguseks juba laialt levinud liitium-iooni patareide arendamise ja edendamise nimel, mis Nobeli assamblee sõnade kohaselt on pannud aluse traadita, fossiilkütuse-vabale ühiskonnale.

Kirjanduspreemia

Nobelist: Austria romaani- ja näitekirjanik Peter Handke.


Tema sai tunnustuse mõjuka teose eest, mis oma keelelise leidlikkusega on teinud avastusretki inimolemuse ääremaadele.
 Poola autor Olga Tokarczuk võitis 2018. aastal Nobeli kirjandusauhinna narratiivse teose eest, mis lausa entsüklopeedilise kirega kirjeldab piiride ületamist kui eluvormi. 
Mõlemad auhinnad anti välja sel aastal, sest eelmisel aastal jäi preemia seksuaalse rünnaku süüdistuste keskel väljaandmata.


Rahupreemia

Nobelist: Etioopia peaminister Abiy Ahmed.

Tema sai tunnustuse pikaajalise Etioopia ja Eritrea vahelise piiritüli lahendamise eest. “Abiy alustas just rahuprotsessi juunis 2018, olles ise olnud ametis vaid kolm kuud. Üllatuskäiguna ütles ta, et annab vaidlusaluse piirilinna Eritreale üle vastavalt 2000. aastal sõlmitud, aga vahepeal unarusse jäetud rahulepingu tingimustele. Mõni nädal hiljem kuulutasid Abiy ja Eritrea president Isaias Afwerki kahe riigi vahelise sõja lõppenuks,” kirjutas Aryn Baker ajakirjast TIME.

Rahupreemina nominentide seas oli ka kliimaktivist Greta Thunberg.

2019. aasta majandusteaduste preemia kuulutatakse välja esmaspäeval, 14. oktoobril.