Meestele mõeldud rasestumisvastaste meetmete valik pole eriti lai — võimalik on kasutada traditsioonilisi vahendeid nagu kondoomid või lasta kirurgil seemnejuhad ligeerida ehk sooritada vasektoomia.

Saksa leiutaja Clement Bimek on välja pakkunud midagi neist mõlemast paremat. Seadeldis nimega Bimek SLV võimaldab meestel sisuliselt oma seemnerakke sisse või välja lülitada.

Kuidas lahendus täpselt töötab? Spetsiaalne seadeldis suunab sisselülitamisel seemnevedeliku-voo tagasi mundanditesse, garanteerides nii, et seemnevedelik suguühte ajal sugutisse ei jõua.

ekraanitõmmis

Tänu väljalülitamisvõimalusele on Bimek SLV märksa vähem pöördumatu meede kui vasektoomia.

Bimek SLV viiakse meesterahva munandikotti lihtsa operatsiooni käigus, mis kuuldavasti ei võta aega rohkem kui 30 minutit.

Küll aga ei hakka see otsekohe toimima. Bimeki osutusel võib ejakulatsioonivedelikust seemnerakke leida veel kuni kolme kuu vältel pärast ventiili sulgemist või järgmise umbes 30 seemnepurske puhul.

Olemaks steriilsuses täiesti kindel, tuleks käia uroloogi juures seemnevedelikku analüüsimas — see on ainus võimalus seadme toimimises sajaprotsendiliselt kindel olla.