Birose advokaadid üritasid hukkamist edasi lükata, väites, et tegemist on julma ja ebatavalise karistusega, mille läbiviimist ei saa lubada. Nende jõupingutused olid siiski asjatud. Samuti pälvis hukkamine kriitikat sest väidetavalt on tegemist inimkatsetusega, vahendab Novaator portaali New Scientist uudist.

Ohio osariik otsustas uue hukkamisviisi kasuks pärast samuti palju meedikajastust leidnud ebaõnnestunud hukkamiskatset septembris, mis kukkus läbi, sest hukatava Romell Broomi veene ei suudetud tervelt kahe tunni jooksul üles leida. Uue hukkamisviisi kriitikud on samas märkinud, et veenide mitteleidmise korral ei saa teha ka ühte süsti, mistõttu pole uus meetod lahenduseks. Birose hukkamiseks vajaliku koguse naatriumpentothali veeni süstimiseks tuli tõepoolest teha tervelt üheksa katset.

Siiani kasutatav mürgisüstide kombinatsioon koosneb kolmest kemikaalist, millest esimese mõjul kaotab hukatav teadvuse, teine halvab keha ja hingamise ning kolmas seiskab südame. See on kõige levinum hukkamisviis USA-s ning on tänaseks asendanud varem kasutatud ning valulikumaks ja ebainimlikumaks peetavad hukkamisviisid nagu poomine, mahalaskmine või elektritool.

Kombineeritud mürgisüsti tagajärjel sureb hukatav 45 minuti jooksul. Kolme süsti korral aga 15 minutiga. See asjaolu võib samuti uuele meetodile vastuseisu põhjustada, sest hukatav võib selle aja jooksul piinelda suurtes valudes, kuid ei suuda sellest keha halvava mürgi tõttu teada anda. Probleemid nö humaanse hukkamisviisi leidmisel võivad ehk lõpuks ka USA seadusandjaid veenda sellest karistusviisist Euroopa eeskujul loobuma.