Rahvusvahelise vähiuuringuagentuuri IARC korraldatud ja osaliselt mobiilsidefirmade rahastatud uuring hõlmas üle 10 000 inimese 13 riigist, vahendavad
.

Uurimusest selgus, et nendes maades, kus mobiiltelefone on juba ammu ja väga laialdaselt kasutatud, näiteks Rootsis, ei ole ajuvähki haigestumus sagenenud.

Uuringus osalenud inimeste seas oli üle 5000 mehe ja naise, kellel on aastatel 2000-2004 diagnoositud üks kahest ajuvähi tüübist: glioom või meningioom. Mõlemad on suhteliselt haruldased, aga ekspertide hinnangul võiksid just need vähitüübid kõige rohkem mobiilikiirgusest mõjutatud olla.

Huvitaval kombel tuli välja, et regulaarsete mobiilikasutajate seas oli ajuvähirisk isegi natuke väiksem kui mittekasutajate seas, aga see võib olla lihtsalt konkreetse valimi juhuslik iseärasus, mis midagi ei näita.

Uuringutulemustest ei saa siiski järeldada, et väga pikka aega kestev regulaarne mobiilikasutus oleks täiesti riskivaba, sest mobiiltelefone on laiemalt kasutatud ainult umbes 15 aastat, kuid väga suure ja väga kiiresti toimiva ohu võimaluse saab siiski juba välistada.