Uurijad võrdlesid mitmeid kriteeriumeid nagu arukus, emotsionaalse sideme loomine ja kuulekus, ning jõudsid järeldusele, et koerad on napilt kassidest paremad. Ajakirja New Scientist välja valitud 11 kategooriast olid koerad paremad kuues ja kassid viies.

Ehkki üldiselt paistsid kassidel olevat võimsamad ajud, näitasid koerad üles paremat arusaamist korraldustest ja probleemide lahendamise suutlikkust ning olid üldiselt abivalmimad.

Samas olid kassidel teravamad meeled ja väiksem süsiniku-jalajälg ning nende näugumist ja nurrumist peeti vähem pealetükkivaks kui koerte haukumist ja niutsumist.

Kui koeri peeti edukamateks omanikega emotsionaalse sideme loojateks, eriti seetõttu, et nad paistavad pakkuvat tingimusteta armastust, osutusid kassid iseseisvamaks ja vajasid vähem hooldamist.

Teadlaste sõnul on kõiges selles süüdi evolutsioon: kassid on üldiselt üksildase eluviisiga, koerad aga karjaloomad.

Uurimuse läbiviijad tunnistasid ka, et hoolimata koerte eelistest on maailma kõige menukamateks koduloomadeks siiski kassid.

Kümnes maailma kassilembelisemas riigis on hinnanguliselt kokku 204 miljonit kassi. Kümnes kõige suuremas koerapidajariigis on koeri kokku aga alla 173 miljoni.