See võib seletada ka raseeritud pea trendikust rikaste ja edukate ameeriklaste seas, kes kiharatest loobumisega noorema ja jõulisemana püüavad paista, selgub ERR teadusuudistest.

Paljud varasema soengu lihtsa raseerimise vastu vahetanud juhid ütlevad, et uus stiil muudab nende välimuse nooruslikumaks, või vähemalt kaotab ilmselged vihjed vanusele, mis paljude soengute puhul on vältimatud.

Ärijuhtimise lektor Albert Mannes viis läbi kolm eksperimenti, et mõõta, kuidas inimesed tajuvad kiilaks raseeritud mehi.

Näiteks ühes eksperimendis näitas ta vabatahtlikele pilte meestest, kellest oli tehtud kaks erinevat fotot: ühel fotol olid meestel juuksed peas ja teisel olid need digitaalselt eemaldatud, nii et mehed nägid välja kiilaks raseeritud.

Kõigi katsete tulemusel selgus, et vabatahtlikud tajusid raseeritud peadega mehi võimukamate ja mehisematena. Ühes testis ilmnes isegi, et katses osalenud inimesed tajusid kiilaks muudetud mehi nende juuksepahmakaga teisikutega võrreldes pisut pikema ja tugevamana.

Uurimistöö tulemusel leidsid teadlased, et kõige vähem atraktiivsed olid mehed, kellel olid hõrenevad juuksed.

Kuna juuste hõrenemine on paljudele meestele aga vanusega kaasnev paratamatus, siis on paljud targad mehed, nii filmistaarid, ettevõtjad kui ka tavalised mehed, kasutanud välimuse parandamiseks kõige lihtsamat varianti ja raseerinud oma pea paljaks.

Loe pikemalt ERR teadusuudistest.

Foto: REUTERS