Sillavaringu põhjus pole seni teada. Washingtoni osariigi transpordiameti esindaja Travis Phelps ütles telejaamele KOMO-TV, et uuritakse võimalust, et varingu põhjustas ülekoormus, vahendab USA Today.

Vähemalt kolm inimest viidi haiglasse.

Osariikidevaheline maantee number viis on sillavaringu tõttu suletud mõlemal suunal. Phelpsi sõnul tähendab sillavaring, et tiheda liiklusega maantee kasutajad peavad leidma ümbersõiduvõimalused üsna pikaks ajaks. „See saab olema pikka aega kestev olukord,“ ütles Phelps. „See on traagiline. Uskumatu.“

Varing toimus kell 19 kohaliku aja järgi, teatas politsei esindaja Mark Francis. Õnnetuspaik asub umbes tunniajase autosõidu kaugusel Seattle'ist põhjas.

Kohalik ajaleht Skagit Valley Herald teatas, et šerifibüroo päästepaat on kohale saabunud ja päästjad otsivad veest inimesi. Reporter nägi üht inimest vees hulpiva auto otsas istumas. Näha oli ka teist autot.

Jõgi ei ole väga sügav ega kiire vooluga. KOMO-TV teatel on sügavus umbes kolm meetrit.

Õnnetus juhtus mälestuspäeva nädalavahetuse alguses, kui väga paljud inimesed USA-s valmistuvad kuhugi sõitma.

Sild asub peamisel liiklusteel Seattle'i ja Kanada linna Vancouveri vahel.

Ajaleht Seattle Times kirjutas, et sild valmis 1955. aastal ning USA rahvuslik sillaregister klassifitseeris selle nii 2000. kui ka 2010. aastal funktsionaalselt vananenuks. Washingtoni transpordiamet ei olnud aga kandnud seda struktuuriliste puudujääkidega sildade nimekirja.