44 sõdurit USA Airborne Divisionist on eksperimentaalsõdureiks, nende kiivrite küljes on videokaamerad, mis võimaldavad sõduritel skaneerida tundmatut maa-ala kartuseta, et neid tabataks. Seersant John Petree ütles uudisteagentuurile Associated Press, et uus kaitseriietus ja sellel olev tehnoloogia võimaldab suurendada jalaväe efektiivsust ning vaenlast paremini paljastada.

Ründerelvad on varustatud ka soojusanduritega, mis võimaldavad avastada soojust eraldavaid kehasid vihmas või udus. Sõduri parema silma ette asetatud ekraanile tuleb videokaamerast kujutis tema ees olevast maastikust. GPS-side võimaldab staabist jälgida sõduri iga sammu ja kui kellelgi on abi vaja, teatada juhtidele, kus abi vajatakse.

Keemiliselt töödeldud riided hoiavad putukad eemal sõduri kehast, riietuses olev teadetesüsteem võimaldab automaatselt kutsuda meditsiiniabi. Sõdur võib kasutada ka isiklikku veekindlat arvutit, saatmaks lahingu paremaks ettevalmistamiseks pilte lahinguväljast.

Kogu eelnevat lahinguvarustust sisaldava vormi hinnaks arvatakse umbes 10 000 kuni 20 000 dollarit (180 000- 360 000 krooni) sõduri kohta. Praegu süsteemi testitakse ja täiustatakse.