Ehkki see võib kõlada nagu mõne Spielbergi filmi stsenaarium, pole teeneliste USA lennuväelaste kinnitusel sugugi tegu ulmega. Juba alates 1948. aastast, väidavad nad, on tulnukad hõljunud Ühendkuningriigi ja USA tuumaraketibaaside kohal ja relvi kahjutuks teinud. Korra olevat nad isegi ühes Briti baasis maandunud, vahendab The Daily Mail.

Peale selle vaikivad vastavate riikide valitsused sellised juhtumid lihtsalt maha, hoiatavad erusõjaväelased,

Kapten Robert Salas, kes kavatseb koos kuue kaaslasega vaikusemüüri murda, ütleb: „Me räägime tundmatutest lendavatest objektidest — niisama lihtne see ongi. Tihti nimetatakse neid UFO-deks, mis pole ka vale. USA õhujõud valetavad tuumabaaside kohal hõljuvate tundmatute lendavate objektide riiklikku julgeolekut puudutavate järelmite osas, ja me saame seda tõestada.”

Endine ohvitser oli oma enda seesuguse sündmuse tunnistajaks 1967. aasta 16. märtsil õhujõudude baasis Montana osariigis Malmstromis. „Ma olin vahis, kui üks objekt tuli ja jäi otse baasi kohale hõljuma. Kümme Minuteman-tüüpi tuumalõhkepeaga raketti langes rivist välja. Sama lugu juhtus teises baasis nädal hiljem. Need objektid, kust nad ka ei pärineks, on meie rakettidest väga huvitatud. Mina isiklikult ei usu, et taolised lendobjektid pärinevad Maalt.”

Kolonel Halt on enda sõnul näinud UFO-t Ipswichi lähedal Bentwateris, kus paikneb üks vähestest Briti õhujõudude tuumaraketibaasidest. Väidetavalt leidis vaatlus aset 30 aasta eest. Esmalt nägi Halt, kuidas objekt tulistas valguskiiri baasi suunas ning kuulis siis raadio sõjaväesageduselt, et tulnukad olid maandunud tuumarakettide ladustuspaika.

„Ma usun, et nii USA kui Ühendkuningriigi turvateenistused on üritanud minevikus ja üritavad praegugi Bentwatersi baasis toimunu tähtsust summutada harjumuspäraste väärteavitusmeetodite toel,” ütleb ta.

Kuus endist USA õhujõudude ohvitseri ja üks endine sõdur kavatsevad esitada sürdsalastatud teavet, mis nende kinnitusel avastusi toetab. Meeste valduses on ütlusi tulnukate sekkumise kohta tuumaraketibaasides 120 endisest sõjaväelasest tunnistajalt; kõige värskemad tunnistused pärinevad USA-st 2003. aastast.

Erusõjaväelaste rühm kavatseb innustada ametivõime tunnistama, et tulnukad on Maad külastanud juba ammuilma.

Homme Washingtonis toimuval pressikonverentsil tõstetakse esile ka USA õhujõudude erukapteni Bruce Fenstermacheri tunnistust, kelle julgeolekubrigaad silmas sigarikujulist UFO-t hõljumas F. E. Warreni nimelise tuumaraketibaasi kohal Wyomingis aastal 1976.

Tuumabaaside ja UFOde teemal raamatu kirjutanud ja artikleid avaldanud uurija Robert Hastings selgitab, et seni on tulnukad olnud huvitatud pelgast seirest, ent hoiatab, et mõnedel juhtudel paistavad nad olevat läinud kaugemalegi.

„Lõppude lõpuks astuvad kõik nood tunnistajad avalikkuse ette ütlemaks, et nii uskumatu, kui see mõnele ka ei paista, on UFO-d pikka aega meie tuumarakette jälginud ja mõnikord nende toimimisse sekkunud,” lisas ta.