Sellisele järeldusele jõudsid teadlased Cornelli ülikooli sotsioloogia kraadiõppuri Christin Munschi juhtimisel läbi viidud uuringus, mille tulemusi nad tutvustasid Ameerika sotsioloogiaassotsiatsiooni tänavusel koosviibimisel, kirjutas Physorg, millest vahendas meile Novaator.

Vaatluse all olid vähemalt aasta koos elanud paarid. Teadlased leidsid, et kui mees on rahaliselt oma naispartnerist täielikult sõltuv, petab ta naist viis korda suurema tõenäosusega, kui võrrelda nende meestega, kes teenisid umbes sama palju kui nende abikaasad või elukaaslased.

"Naisest vähem teenimine võib ohustada mehe eneseuhkust," pakkus Munsch välja põhjuse, miks vähe või üldse mitte raha teenivad mehed oma naisi petavad.

Iroonilisel kombel ei ole oma partnerile truud ka need mehed, kes teenivad oma naistest märgatavalt rohkem raha. Munschi arvates on põhjus selles, et hea sissetulekuga meestel on sageli petmiseks palju võimalusi – pikad tööpäevad, reisid, palju raha.

Kõige väiksema tõenäosusega petab mees uuringu kohaselt oma naist siis, kui naise sissetulek moodustab umbes 75 protsenti mehe omast. Samas on nende inimeste osakaal, kes oma partnerit petavad, Munschi sõnul siiski üsna väike. Uuringu kohaselt ei ole oma partnerile ühe aasta jooksul truud 3,8 protsenti meestest ja 1,4 protsenti naistest.

Samuti tuli uuringust välja, et rahaliselt oma meestest täielikult sõltuvad naised petsid meest kõige väiksema tõenäosusega.

Munschi arvates pole mehest vähem teenimine naise enesehinnangule alandav. Samuti ei vääri petmine neile naistele riski, sest vahelejäämise korral seavad nad senise elukorralduse jätkumise küsimärgi alla.