Nüüd on konservatiivide linnapeakandidaat, nimega Nathalie Koziusco-Morizet tulnud lagedale ettepanekuga see ringmetroo jälle ellu äratada, millest on tekkinud äge debatt. Ronge sellele ringile sõitma küll ei pandaks, küll on arhitektid pannud lauale terve hulga variante, kuidas hüljatud metroojaamu kas ujulateks, restoranideks, ööklubideks vms ümber ehitada. Kuulsaim neist jaamadest kannab nime Arsenal.

Siinsed ideed pärinevad arhitektidelt Manal Rachdi ja Nicolas Laisné.

Ja tõesti, linn, mida kogu maailm imetleb ja mis tõmbab rohkem turiste ligi kui ükski teine linn maailmas, ei ole siiani leidnud aega oma kesklinna hüljatud jaamadega tegelemiseks. On kaheksa jaama, mida annaks nii üsna kergelt ümber ehitada: Champ de Mars, Arsenal, Porte Molitor, Haxo, Croix Rouge, Porte des Lilas, Saint Martin ja Martin Nadaudso.

Mõni neist pandi omal ajal kinni, sest asus liiga lähedal uutele metroojaamadele, mõni ei näinud kordagi rongi peatumas, sest vanad plaanid pandi enne teostumist seisma. Aga see on juba kauge minevik, mida mäletavad vaid eakamad inimesed.

Koziusco-Morizet võib saada Pariisi esimeseks naissoost linnapeaks, seda enam, et teda toetab ka endine esileedi Carla Bruni, ja võidu korral leitaks ilmselt ka piisav rahasüst vanale raudteele. Ka tema peamine vastaskandidaat on naine - sotside Anne Hidalgo.