Kui suures osas lääneriikides on 100 000 sünni kohta 10 või vähem surmasid, siis Ameerika Ühendriikides on vastav näitaja 26,4. Meediaväljaande USA Today hinnangul saaks pea pooli surmasid vältida, kui järgitaks ohutusnõudeid.

Üllatav avastus selgus pärast seda, kui teadlased olid uurinud 150 nurjunud sünnitust. Teadlaste sõnul olid peamisteks surmapõhjusteks verejooksud ning vererõhu äkiline tõus, mis võib lõppeda insuldiga. Kui arstid jälgiks vererõhku ja verenäitajaid enam, võiks paljud surmad olemata olla, vahendab USA Today.

Uuringuandmetega avalikkuse ette tulnud ajakirjanik Alison Young rõhutas, et probleem ei puuduta ainult neid naisi, kes sünnitusel surevad, vaid ka 50 000 naist, kelle jaoks sünnitusel võivad olla nende elu põhjalikult mõjutavad tüsistavad tagajärjed.

Mõnes osariigis on asjad ka paranenud - positiivse näitena tuuakse välja California osariik, kus tänu turvameetmete kasutuselevõtule on olukord märgatavalt paranenud. Samuti selgus, et rassiliselt on suremusel suured erinevused. Mustanahalised surevad sünnitusel kolm kuni neli korda tõenäolisemalt kui valged naised.