Marylandi ülikooli teadlased jõudsid sellisele järeldusele, kui analüüsisid viimase 30 aasta jooksul tehtud küsitlusi, mis kaardistavad ühendriiklaste sotsiaalset käitumist, vahendab
.

Ilmnes, et end õnnelikumaks pidavad inimesed olid sotsiaalselt tegusamad, osalesid sagedamini jumalateenistustel, käisid aktiivsemalt valimas ja lugesid rohkem ajalehti. Seevastu õnnetumad isikud vaatasid vabal ajal enam televiisorit. Võrreldes õnnelikega ligi 20 rohkem.

Tulemused ei klapi hiljutise päevikuuuringuga, mille kohaselt kõik vastanud tundsid end telesaateid vaadates hästi. Samuti ei lähe uuringu tulemused kokku teooriaga, mis väidab, et nauditav tegevus peaks suurendama inimeste elukvaliteeti. Vastukäivus võib teadlaste arvates tuleneda sellest, et TV pakub inimestele naudingut ainult lühemas perspektiivis.

Autorid osutavad, et teleka vaatamisel võib olla seos sõltuvusega. Sõltuvust tekitavad tegevused pakuvad hetkelist naudingut, kuid põhjustavad pikemas perspektiivis masendust. Kergesti sõltuvusse jäävad inimesed kipuvad olema sotsiaalselt vähem võimekad ning televisioon võib nende jaoks olla üks narkootikumidest.

Küll aga puudub uuringu autorite sõnul vastus küsimusele, kas õnnetunne on see, mis paneb inimest vähem aega teleri ees veetma või teeb õnnetuks sagedam teleka vaatamine.