Küsitlustes selgus, et valijad pidasid veidi kogukamaid meeskandidaate teistest usaldusväärsemaks, ausamaks ja inspireerivamaks. Neile näis, et paksemad mehed tulevad poliitikuametiga kaasneva stressi ja pingetega paremini toime, vahendavad
.

Uuringu käigus tutvustasid Missouri ülikooli politoloog Elizabeth Miller ja tema kolleegid 120 vabatahtlikule katseisikule fiktiivsete valimiskandidaatide väljamõeldud lühielulugusid ja fotosid ning analüüsisid katseisikute eelistusi.

Selgus, et kui meeskandidaadi pilti oli töödeldud nii, et ta näis tegelikust kogukam, siis sai ta kõrgema hinnangu kui töötlemata pildiga. Naiskandidaadi suhtes aga vähenes poolehoid, kui talle pildil oli priskust lisatud.

Uuring tehti küll Ameerikas, aga võib arvata, et ligilähedaselt samadele tulemusele võiks jõuda ka mujal lääne kultuuriruumis.

Hiljuti Soome elanike seas läbi viidud uuringu kohaselt annab rahvas hääle tõenäolisemalt siiski hea välimusega poliitikule. Mida kaunim oli kandidaat, seda usaldusväärsemaks, arukamaks, meeldivamaks ja suutlikumaks teda peeti.