Ämblikuniidil, mis on hinnatud oma tugevuse ja elastsuse poolest, võiks olla rakendust meditsiinis kunstlike sidemete ja kõõluste valmistamisel või näiteks silma- ja lõuahaavade kokkuõmblemisel.

Samuti arvavad teadlased, et ämblikuniidist oleks kasu ka kuulikindlate vestide ja autode turvapatjade valmistamisel, vahendavad
Physorg.

Tavaliselt tuleks suure koguse ämblikuniidi kogumiseks kasvatada tohutul hulgal ämblikke. Kui teadlased üritasid rajada ämblikufarme, kukkus plaan läbi, sest ämblikud tahtsid igaüks saada territooriumi peremeheks ning sõid üksteist ära.

Et niidikogumist hõlpsamaks teha, otsustas USA Wyomingi ülikooli molekulaarbioloogia professor  luua transgeense kitse, kelle piimas oleks ämblikusiidi loomiseks vajalik valk.

Tänavu veebruaris sündinud seitsmest katsealusest kitsest olid kolm sobiva geeniga, ning kui need transgeensed kitsed hakkavad nüüd piima andma, saavad teadlased puhastada sellest välja märkimisväärses koguses ämblikusiidi valku.

Peale ämblikusiidi tootmiseks vajaliku valgu tootmise võime ei näi kitsedel ühtki muud iseärasust olevat, mis neist tavalistest kitsedest eristaks

Vaata ka videot!