Regulaarse ületööga kaasnevad mitmed terviseriskid. Teadus on varem leidnud seoseid ületundide ja mitmete stressiga seotud haiguste, näiteks insuldi ja infarkti vahel.

Arvatakse, et kui inimene ei saa piisavalt puhata, siis hakkab keha tootma stressihormoone ning see võibki olla juuste väljalangemise põhjuseks. Hormoonid avaldavad negatiivset mõju mitmele kehaosale ja võivad pärssida juuksefolliikulite taaskasvu.

Uuringus osales üle 13 000 mehe vanuses 20 kuni 59 aastat ja see viidi läbi perioodil 2013-2017. Uuritavad jagunesid kolme kategooriasse: need, kes töötasid 40 tundi nädalas, teised, kes töötasid 52 tundi nädalas ja lõpuks lõputult tööd rabavad töönarkomaanid. Analüüsis võeti arvesse ka vanust, perekonnaseisu, haridust, suitsetamist, sissetulekut ja tööaega.

Kuni 52 tundi töötanud inimeste seas oli enneaegset juuste väljalangemist 50 protsenti rohkem võrreldes nendega, kes töötasid 40 tundi nädalas. Meestel, kes töötasid veelgi kauem, ilmnes kiilaspäisust kaks korda rohkem.

"Selle uuringu tulemused näitavad, et pikkadel tööpäevadel on oluline seos töötavate meeste juuste väljalangemisega," ütles uuringu juht Kyung-Hun Son.