Rosa Rugani Itaaliast Trento ülikoolist ja tema kolleegid panid ritta 16 pisikest karbikest ja õpetasid kanapoegadele selgeks, et toidupalake peitub kas neljandas või kuuendas karbis, vahendavad
.

Alguses olid toiduga karbid musta värvi, ülejäänud valged, et tibudel oleks neid lihtsam leida, kuid aegamööda võeti toidukarpidena kasutusele üha heledamaid, kuni lõpuks olid kõik 16 karpi ühtemoodi valged, ja tibudel tuli toidukarbike üles leida loendamise abil.

Alguses lasti tibud karbirea juurde ühest otsast, nii et lugemist pidid nad siis ka sellest samast otsast alustama, kuid siis asetati karbirida tibu suhtes põiki - ja ilmnes, et tibud alustasid karpide lugemist vasakust otsast, ja valisid siis sealt arvates kas neljanda või kuuenda karbi.

Samalaadi katseid on tehtud inimestega ka, ja on selgunud, et isegi neis kultuurides, kus kirjutatakse paremalt vasakule, loendavad inimesed asju ikkagi enamasti vasakult paremale.

Niisiis tundub küll, et loendamise suuna valik on midagi sügavalt instinktiivset ega põhine sugugi nii väga kultuuril ega sellel, et meie siin loeme ja kirjutame vasakult paremale.

Rugani oletab, et põhjus võib olla selles, et nii inimestel kui ka loomadel on nägemise juures domineerivam parem ajupoolkera, mis töötleb aga just nägemisvälja vasakpoolsest osast tulevat informatsiooni.