Sellele järeldusele jõudsid teadlased pärast eksperimente, milles teismelistel tütarlastel lasti kolme kuu jooksul mängida Tetrist pool tundi päevas, vahendab Daily Telegraph. 

Seejärel skannisid uurijad katsealuste aju ning tuvastasid „strukturaalsed muutused" ajuosas, mida seostatakse liikumise, kriitilise mõtlemise ja keelega.    

USAs Albuquerque'is tegutseva uurimisasutuse Mind Research Network teadlased usuvad, et Tetrise mängimine võib ka suurendada vaimset võimekust.

Neuropsühholoog Rex Jung peab Tetrise võimet suurendada hallollust viimase viie aasta üllatavaimaks avastuseks. Mida rohkem on ajus hallollust, seda vähem peavad mõned ajuosad pingutama, et keeruliste protsessidega toime tulla.

Uuringutulemused ilmusid ajakirjas BMC Research Notes.

Tetrise mõtles välja Vene programmeerija Aleksei Pažitnov 1984. aastal. Kuni tänaseni on tegemist maailma ühe menukaima arvutimänguga.

Mängus tuleb paigutada ekraanil ülevalt alla langevaid kujundid all asuvasse horisontaalsesse ritta nii, et nende vahele ei jääks tühja ruumi. Kui üks rida saab täis, siis ta kaob ja annab mängijale punkte.