„Meie hinnangul on tervishoid haigestumuse kasvuks valmis. Meil on paigas kasvava hospitaliseerimise arvule vastavad etapiviisilised plaanid, kus saame jooksvalt suurendada covid-19 nakatunute voodikohtade arvu," rääkis Fortele terviseameti erakorralise meditsiini osakonna juhataja Ragnar Vaiknemets.

Vaiknemest nõustus täielikult teadlaste Krista Fischeri ja Mario Kadastiku arvamusega tänases Eesti Päevalehes, et kuna vanemaealiste nakatunute arv on viimase kahe nädala jooksul kiirelt kasvanud, saame kevadel tuvastatud seaduspära põhjal praegu prognoosida ka haiglapatsientide arvu kasvu - võib-olla isegi kahekordistumist - lähima nädala jooksul.

„Nõustume Fisheri ja Kadastiku hinnanguga, et vanemaealiste haigestumuse arv kasvab koos üldise nakkushaiguse levikuga rahvastikus," rääkis Vaikenemets. „Sellele järgneb hospitaliseerimiste kasv ning kahjuks on oodata ka surmajuhtumite lisandumist."

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 2 862 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 36 testi tulemus osutus positiivseks. Seoses koroonaviirusega vajab haiglaravi 32 inimest, mis on kolmandiku võrra rohkem kui päev varem.