Texas A&M-i ülikooli teadlased teatasid möödunud nädalal, et kasutasid Genetic Savings and Clone`ilt saadud stipendiumi kodukassi kloonimiseks. Nad esitlesid kahekuust kassi, kelle nimi on cc ehk süsinikkoopia (carbon copy) lühend, edastab Reuters.

Ühendriikide Inimsuse Ühing protestis kohe, märkides, et Ühendriikides on niigi palju soovimatuid kassi ja koeri.

Genetic Savings and Clone`i tegevdirektor Lou Hawthorne ütles, et kassi kloonimine ei erine palju tõuaretusest. Tema sõnul võivad kodutud kassid ja koerad kloonimisest pigem kasu saada, sest kloonimiseks on vaja munarakke, mis saadakse loomade varjualustest. Need aga saavad vastutasuks raha, millega nad võivad omakorda päästa rohkem loomi.

Genetic Savings and Clone`i, mis on lubanud ka päästa ohustatud loomaliike, asutas ärimees John Sperling, kes on ka Apollo Group Inc-i asutaja.

Firma esimene projekt oli Missyplicity: selle käigus püüti kloonida armastatud pikakarvalist Missy-nimelist segaverelist koera.

Koerte kloonimine on aga keeruline. Kloonimiseksperdi Duane Kraemeri sõnul on koerte munarakke keeruline hankida ning kasvatada. Kui sai selgeks, et koeri kohe kloonimine ei õnnestu, hakkas firma pakkuma geenipangateenust.