„Me kavandasime projektide realiseerimise, lähtudes sellest, et raha hakkab saabuma kõige hiljem juunis. Projektide edasine edasilükkamine viib tõenäoliselt selleni, et 2016. aastaks teekaardi järgi ette nähtud tegevusi ellu ei viida. Vastavalt sellele lükkub kõik aasta võrra edasi,“ ütles NTI grupi AeroNet juht Sergei Žukov Izvestijale.

Žukovi sõnu kinnitati ka NeuroNeti büroos. Raha kinnihoidmise põhjus on NTI mittevastavus riiklikult finantseeritavate projektide formaatidele.

Venemaa presidendi juures asuva majanduse moderniseerimise ja innovatsioonilise arengu nõukogu presiidium eesotsas peaminister Dmitri Medvedeviga kiitis 2015. aasta oktoobris heaks NTI neli projekti: AutoNet (juhita autotransport), NeuroNet (neurotehnoloogiate arendamine), MarinNet (juhita meretransport) ja AeroNet (juhita õhutransport).

NTI plaanides on sellele lisaks neurointerface’i (otseühendus arvuti ja inimaju vahel), kvantarvutuste, teleportatsiooni ning informatsiooni edastamiseks looduspõhiste nähtuste kasutamise juurutamine.