Inimese käsi ja käsivars ei mahu kõikjale ega paindu alati nagu vaja. Ka metallist kaablisondid ei paindu lõpmatuseni ja kipuvad sageli nurkade taha kinni jääma, selgitab How-To Geek.

Paljudes olukordades pole võimalik paigaldada kaableid enne ehitusprojekti valmimist ega võtta konstruktsioone hiljem mugavamaks kaabeldamiseks lahti.

Taolistes olukordades on nüüd juba rohkem kui sada aastat igasugustesse inimestele kättesaamatutesse kitsustesse tungimiseks appi võetud... kaabeldustuhkrud.

Teise maailmasõja päevil rakendasid Offutti õhujõudude baasi tehnikud tuhkruid hiidlennukite B-26 ja B-29 sisemuse kaabeldamisel. 1981. aasta suvel, kui leedi Diana abiellus prints Charlesiga, aitasid tuhkrud vedada tele- ja raadioülekande jaoks vajalikke kaableid läbi Londoni Püha Pauluse katedraali seinte, et arhitektuurimälestis rikkumatuks jääks. Ka 1999. aastal, mastaapse kontserdi London Millennium Concert ettevalmistamisel aitasid miilide kaupa kaableid vedada just nood kärplased.

Hoolimata edusammudest mikrorobootika vallas ja muudest tehnilistest lahendustest kaablivedamise probleemile kujutavad tuhkrud endast jätkuvalt säästlikku ja lihtsat abitööjõudu mitmetes spetsiifilistes olukordades.