Kogu asja konks ongi selles, et voodist püsti tõusta kahe kuu ajalise perioodi vältel ei tohi. Samuti on voodi kuuekraadise kalde all, et matkida astronautide kehadega kosmoses toimuvaid muutuseid. Liigutamine on samuti piiratud, et vältida nullgravitatsiooni keskkonnas puuduvat lihas- ja liigeskoormust.

Peale selle viiakse katsealuste peal läbi erinevaid katseid, näiteks luuakse nn inimtsentrifuugis kunstlik gravitatsioon.

Katsete abil loodetakse paremini mõista kosmoses tekkivat lihas- ja luudeatroofiat. Kuna inimkeha on kohastunud eluks Maal, kus on ka gravitatsioon, võib kosmos ja sealne gravitatsiooni puudumine keha tegevuse täiesti pea peale pöörata. Kuidas täpselt, seda katse abil välja selgitada plaanitaksegi. Katse käigus kogutud teadmised pannakse hiljem proovile Rahvusvahelises Kosmosejaamas ISS.

Programmis osalemiseks on tegelikult veel mõned tingimused - vajalik on hea saksa keele oskus, mittesuitsetaja olek, kasv, mis jääks 153 ja 190 sentimeetri vahele ning samuti kehamassiindeks, mis oleks 19-30 kg/m2 vahemikus . Kui pärast ülesannete kirjeldust isu programmis osaleda ära ei kadunud ning ka nõudmistele vastad, siis programmi saab kandideerida SIIN.