Huntingtoni korea ehk tantstõbi on enamasti lapseeas algav pärilik aju arenguhäire, mida iseloomustab koordinatsiooni ja tasakaalu raskused, vastutahtelised liigutused ja vaimne alaareng. Selle haiguse puhul eristatakse kahte vormi, mis on nii haiguse põhjuse, kliiniliste tunnuste kui ka prognoosi poolest erinevad. Mõlema eri haigusevormi ühisteks sümptomiteks on keha mitmesugustes piirkondades tekkivad tahtele allumatud skeletilihaste tõmblused, vahendavad ERRi teadusuudised.

Tantstõve korral on kahjustatud peaaju koorealused motoorsed keskused. Selle päriliku haigusega patsientidel käivitab muteerunud valk ajurakkude surma, mis viib motoorsete ja kognitiivsete oskuste järkjärgulise halvenemise ja lõpuks ka surmani.

On leitud, et sellistel inimestel on ajus veidi madalam GM1-nimelise molekuli hulk. Kui Alberta ülikooli teadlased tõstsid laborimudelil GM1 taseme normaalseni, taastusid motoorsed oskused loetud päevadega.

Juhtivuurija Simonetta Sipione sõnul on tegu mõneti üllatava avastusega. Nimelt ootasid teadlased küll mingeid paranemise märke, kui motoorsete oskuste praktiliselt täielik normaliseerumine oli ootamatu. Alberta ülikooli laboris kasutatav molekuli toodeti nii looduslikult kui keemiliselt.

Kuna uus teraapia kasutab molekuli, mida juba testitakse kliinilistes katsetes teiste haiguste raviks, võib tantstõvevastane ravim jõuda kliiniliste uuringuteni juba järgmise paari aasta jooksul. Hetkel käivad testid sama molekuli kasutuseks Parkinsoni tõve ja teiste neurodegeneratiivsete haiguste ravis.