Projekt
peaks tagama, et meelelahutajatel oleks filme, telesaateid ja arvutimänge ette valmistades senisest enam võimalik sisu osas konsulteerida teadlastega, teatab
.

Eelkõige loodavad eestvedajad, et projekt aitab suurendada üldsuse ettekujutust teadusmaailmas toimuvast ja inspireerib järgmise põlvkonna teadlasi.

Koostööprojekti üks eestvedajaid, teleshow „Family Guy” looja Seth MacFarlane peab taunimisväärseks, et praegu on teadus ühiskonnas alahinnatud. „Paljud arvavad, et intelligents pole lahe ega ameerikalik,” nendib ta.

Kui aga viia meelelahutajad teadusküsimustega rohkem kurssi, siis peaks seis paranema, usub MacFarlane, kes sai hiljuti enda sõnul „Family Guy” järjekordseks episoodiks ainest dokumentaalfilmist, mis käsitles paralleeluniversumite võimalikkust.

„Mina kasvasin üles koos Star Trekiga ja olin väga haaratud sellest, millega NASA tegeles. Tundub, et tänapäeval ei olda enam nii huvitatud,” tõdeb MacFarlane ja lisab, et inimesed tuleb uuesti teadusepisikuga nakatada, kuivõrd „seal toimub praegu palju põnevat”.

Sel nädalal toimus teadlaste ja filmitegijate vahel juba esimene sümpoosion, kus arutati kliimamuutuse ja geneetika probleemistikku.