Enim on probleeme tiibkaladega - akvaariumidest tuntud eksootilise väljanägemisega liigiga, kes on väga invasiivsed ning on korallrahude ökosüsteemidele tõsiseks probleemiks. Eriti on probleem märgatav Kariibi meres, mille korallrahude kaitsmiseks robot ongi välja mõeldud.

Üks tiibkala liikidest Pterois radiata

Õnneks on kala väga maitsev ning seetõttu on probleemile lahendus, millest võidavad kõik (välja arvatud kalad) - roboteid plaanitakse hakata müüma kaluritele, kes nende abil umbes 30 eurose kilohinnaga kalu püüda saavad. Robot kasutab kalade tapmiseks väikeseid poidega harpuune, mis kalasse kinni jäädes selle pinnale toovad ning võimaldavad kaluril kala veepinnalt kokku korjata ja maha müüa.

"Sellisel tegevusel on nii majanduslikud kui ka keskkonnaalased plussid," ütles NY Postile üks roboti ehitajatest, Brandon Kelly. Teadlaste sõnul on robot piisavalt tark, et töötada iseseisvalt ning vältida igasugust kontakti korallrahu endaga. Kui robotil harpuunid otsa saavad või sätestatud otsingumissioon läbi saab, tuleb see iseseisvalt tagasi kokkulepitud kohta.

Robot on hetkel veel prototüübi faasis. Kas seda kunagi ka päriselt korallrahusid kaitsmas näha saab, näitab aeg.