Seireuuringu neljas laine viidi läbi 11. kuni 21. juunini ning selle äigus küsitleti 3872 täisealist Eesti elanikku ning testiti neist juhuvalimi alusel 2864 inimest.

„Madal levimus näitab, et ka vahepeal tekkinud uued haigusjuhud on saadud hästi kontrolli alla ja pole põhjustanud viiruse laiemat levikut. Ka meie uuring on näidanud, et nakatunud käituvad vastutustundlikult ja vähendavad oluliselt kokkupuuteid teiste inimestega," lausus seireuuringu juht, Tartu ülikooli professor Ruth Kalda.

Kalda sõnul on viimase uuringulaine andmeid vaadates eriti rõõmustav, et rekordarv testituid on saadud kokku olukorras, kus viiruse ohtu ei tajuta enam sedavõrd teravalt kui kevadel.

Uuringu järgmine laine toimub vastavalt vajadusele. Kokku on nelja uuringu laine peale juhuvalimi alusel küsitletud 13 385 täisealist elanikku ja neist testitud 10 397 inimest.

Testimise tulemusel on varasemates lainetes tuvastatud kokku 14 koroonaviiruse suhtes positiivset.

Koroonaviiruse levimisest tingitud eriolukord lõppes Eestis 17. mail. Eestis on tuvastatud 1984 koroonahaigestumise juhtu, eile lisandus üks. Spetsialistid eeldavad, et sügisel võib järgneda haiguspuhangu teine laine.