Igale võitjale on ette nähtud ka rahaline auhind, mis on sama absurdne kui saavutused ise - kümme triljonit Zimbabwe dollarit, mis pole enam õieti käibelgi.

Associated Press kirjutab, et muuhulgas võitis anatoomia vallas Ig Nobeli briti arst Dr. James Heathcote, kes uuris vanameeste suuri kõrvu. Uuring ilmus British Medical Journalis juba aastal 1995, Heathcote mõõtis meeste kõrvalesti ja selgitas välja, et keskmine taadikõrv mitte pole lihtsalt olemuslikult suur, vaid need kasvavad umbes kaks millimeetrit pikemaks kümne aasta jooksul alates 30. eluaastast.

Veel anti auhind teadlastele, kes kasutasid vedelikudünaamikat määramaks, kas kassid on tahked või vedelad; samuti uurimisgrupile, mille töö eesmärk oli välja selgitada, miks mõnedele inimestele juust vastik tundub ja psühholoogidele, kes selgitasid välja, et paljud identsed kaksikud ei suuda end pildil oma kaksikust eristada.

Dr. Milo Puhan sai aga auhinna, millest võib olla abi miljonitele, kes elavad koos talumatult valju norskajaga või norskavad ise. Tema uuringust selgus, et kui norskaja hakkab didžeriduud ehk didgeridood harjutama (see on Austraalia põliselanike puhkpill, mis teeb madalat jorisevat häält), aitab see norskamise vastu. Puhan värbas vabatahtlikud umbes 130-sentimeetrist plastdidžeriduud mängima ja selgus, et regulaarne töristamine kahandas keskmise tõsidusega uneapnoe põdejate päevast unisust ning ka öist norskamist. Põhjus võib olla selles, et didžeriduumäng aitab inimestel õppida ringhingamist, mis tähendab, et samal ajal, kui suu kaudu välja hingatakse ehk pilli puhutakse, hingatakse nina kaudu sisse.

Majandusauhind anti kahele austraallasele, kes leidsid, et kui soovid oma kasiinokulutusi kontrolli all hoida, ei tasu enne kasiinosse minekut krokodilliga kohtuda. Selle katse puhul anti kasiinoplaaniga inimestele sülle hoolikalt kinniteibitud lõugadega soolveekrokodill ja vaadati, mis juhtub. Inimestel, kes krokodilli sülle said, tõusis oluliselt ärevustase ja tänu sellele tegid nad kasiinos suuremaid panuseid, mis pikas plaanis viis suuremate kahjudeni.