Iga uuri on traditsiooniliste tehnikate toel käsitsi kaunistanud meisterkellassepp. Peale selle kannab kell ka Genfi kvaliteedimärki (pr Poinçon de Genève), mis tähendab, et see on kokku pandud, peenhäälestatud ja korpusesse paigutatud Genfi linnas ja vastab mitmetele rangetele tootmis-, kvaliteedi- ja täpsusstandarditele, vahendab Gizmag.

Kõige ilmsem omadus Reference 57260 juures on selle kerge kaal. 98 mm läbimõõduga ja 50,55 mm paksune korpus on valmistatud valgest kullast, kaunivormilise üleskeeramisnupu e krooni ja diskreetsete kellanuppudega serval. Nii esi- kui ka tagaküljel on täielikud numbrilauad, mis omakorda on jagatud keeruliseks väiksemate numbrilaudade, tagasihüppavate e retrograadseierite, näidikute ja akende trobikonnaks.

Reference 57260 sisemuses tiksub 36 mm paksune 2,5 hertsise töösagedusega ja 60-tunnise jõuvaruga käigumehhanism, mille kaliibrinumber on 3750. Mehhanismi kaunistab kellatootja Malta risti kujuline kaubamärk. Ühele sihverplaatidest on graveeritud moto: „Faire mieux si possible ce qui est toujours possible“ („Kui võimalik, tee paremini, ja paremini on alati võimalik“).

Kellandusterminil „komplikatsioon“ puudub küll täpne määratlus, kuid üldiselt loetakse komplikatsioonideks selliseid funktsioone, mis on keerukamad lihtsatest ajamõõtmistalitlustest. Kellatootjat Vacheron Constantin, mille klientide hulgas on olnud Napoleon Bonaparte, hulk paavste, maharadžasid ja Ühendriikide presidente, peetakse esimese kellakomplikatsiooni turuletoojaks aastal 1770, mis tähendab, et nende uusimal uuril on selja taga päris pikk ja väärikas traditsioon.

Mudelisse hõlmatud 57 komplikatsiooni loend kõlab nagu paadunud kronomeetrifaanatiku kiri Jõuluvanale. Rühmitatuna hõlmavad need kõike lihtsast ajaarvestusest astronoomia ja äärmiselt keeruliste erikalendriteni koos mõnede muljetavaldavate eritellimusel valmistatavate funktsioonidega.

Vacheron Constantini mudeli Reference 57260 hinda pole ametlikult avaldatud, kuid hinnanguliselt peaks see küündima umbes viie miljoni USA dollarini.

Eelmiste rekordiomanike hulgas on 24 komplikatsiooniga Patek Supercomplication, mille eest maksti oksjonil 24 miljonit dollarit, ja 33 komplikatsiooniga viimatine laureaat Philippe Caliber 89.