Meydan One sisaldaks üht maailma kõrgeimat elumaja, mille 711 meetri kõrgusel asuv vaateplatvorm oleks kõrgeimal maailmas, 675 meetri kõrgusel asuv restoran oleks kõrgeimal maailmas, 420 meetri kõrgusel paiknev tantsiv purskkaev kõrgeimal maailmas ja millega ühendatud 1,2 kilomeetri pikkune lumega kaetud tehismäenõlv oleks pikim siseruumide suusarada maailmas.

Plaanid, mis nüüd avaldati, peaks juba 2020. aastaks maakaardile uue hiigelkompleksi tooma, seda enam, et riigis, kus suvel 45 kraadi sooja, on suusatamine olnud seni pigem üksikute lõbu ja seni pikim 400-meetrine suusarada Alpides puhkamist ei asendanud.

Meydan One ostukeskuses oleks ruumi 540 000 ruutmeetrit ja elanikud ja külalised saaks end jahutada ka veepargis, paadisadamas ja liivarandadel.

Kavandatud elanike arvuks seab uus kinnisvararendus 78 300 inimest, kahtlematult pole see just odavamaid kohti kus elada, kuid turiste ja muidu rikkaid välismaalasi võiks ligi tõmmata küll. 8,6 miljardit dollarit maksev suurehitis peaks valmima enne 2020. aasta EXPO-t.