Esmaspäeval jälgisid kümned tuhanded pealtvaatajad tehnilist proovi — üht viimastest läbimängudest enne reedest, 34,5 miljonit eurot maksvat suurejoonelist vaatemängu, vahendab Phys.org.

Tseremoonia kunstiline juht filmirežissöör Danny Boyle palus pealtvaatajatel, kelle hulgas oli mängude korraldajate isiklikke külalisi ja osalejate pereliikmeid, mitte paljastada avalikkusele üksikasju vaadendist, mis televisiooni vahendusel miljardite inimesteni jõuab.

Staadioni hiidekraanidel siras suurelt Twitteri teemaviide “savethesurprise” (hoidke üllatust).

Menufilmide “Trainspotting” ja “Slumdog Millionaire” (“Rentslimiljonär”) 55-aastane režissöör Boyle koos oma loomingulise meeskonnaga on teinud kõik, et suurem osa avatseremoonia sisust avalikkuse eest viimase hetkeni varjatuks jääks. Oscari-võitjast filmimees nendib siiski, et suhtlusmeedia ja kaameraga telefonide võidukäigu ajastul pole absoluutne salastatus lihtsalt võimalik.

Esimesed üksikasjad hakkasid välja imbuma kohe, kui erutusest sumisev publik staadionilt lahkus ja otse Twitterisse suundus.
Pealtvaatajad laadisid üles fotosid, millest mõnel oli suurem osa tegevusest küll vaba käega varjatud.

Korraldajad on juba tunnistanud, et muu hulgas püütakse tseremoonia käigus kujutada Ühendkuningriigi põllumajanduspiirkondade maastikku koos selle juurde kuuluvate elusate kariloomadega.

Boyle demonstreeris lavakujunduse maketti, mille ühes otsas on küngas koos selle kohal rippuvate pilvedega.

Olümpiamängude avatseremoonia teemaks on “Isles of Wonder (“Imedesaared”), mis viitab William Shakespeare’i komöödianäidendile “Torm”.