Uuringu tarvis mõõtsid teadlased üle ligi poolesaja Londoni börsikaupleja näpud. Selgus, et 20 kuu pikkuse ajavahemiku vältel teenisid pikema neljanda sõrmega mehed aktsiate ostmisest ja müügist koguni 11 korda rohkem raha kui need mehed, kelle neljas sõrm oli lühemat kasvu, vahendab
ajakirjas
Proceedings of the National Academy of Sciences
ilmunud artiklit.

Kuna katsealuste seas oli nii algajaid kui ka staažikaid kauplejaid, siis võrreldi edukust ka kogenute grupis. Selgus, et pikema neljanda sõrmega mehed panid sama ajavahemiku jooksul taskusse ligi viis korda rohkem raha.

Teadlaste selgituse kohaselt sõltub nimetissõrme ja neljanda sõrme pikkus sellest, kui palju oli mehel ema kõhu kasvades organismis androgeeni nimelist hormooni. Pikem neljas sõrm viitab suuremale hulgale androgeeni hormoonidele.

Varasemad uuringud on näidanud, et androgeen on seotud selliste omadustega nagu enesekindlus, riskivalmidus, reaktsioon ja valvsus. Näiteks on sõrmede pikkuse suhet seotud edukusega tippspordis, eelkõige jalgpallis ja pesapallis.

Kuigi näpu pikkus võib reeta teie võimaliku edukuse igapäevase börsikauplejana, kus on tarvis riskivalmidust ja kiiret reaktsiooni, ei pruugi see tähendada, et olete sama edukas muudes majandussfäärides. Näiteks suhtlemine klientidega ja müügitöö nõuavad ka teistsuguseid isikuomadusi.

Ka börsil kaubeldes ei pruugi pikast neljandast sõrmest kasu olla, kui eesmärgiks on raha teenida pikemajaliste investeeringutega, mille puhul läheb vaja rohkem analüütilist lähenemist.

Teadlased osutavad, et ühe varasema uuringu kohaselt kipuvad reaalteadlaste ja inseneride nimetissõrmed olema neljandatest sõrmest pikemad.