Kuigi senised uuringud ei ole näidanud mobiiltelefonide kiirgusel kõrvalmõjusid inimeste tervisele, soovitatakse laste osas olla ettevaatlik, sest kõigi mõjude kohta info puudub, vahendab digitoday.fi.

Stuk rõhutab, et lastel on eriline seisund mobiiltelefonide suhtes, sest nad jõuavad mobiili elu jooksul kasutada rohkem kui keskmiselt kümme aastat tagasi sellega rääkima hakanud täiskasvanud. Mobiiltelefonide pikaajalisest kasutamisest tingitud riske ei saa lõplikult hinnata enne kui telefone on kasutatud aastakümneid. Keskus märgib ka, et laste aju areneb kuni 20. eluaastani.

Stuk soovitab kõnede asemel saata tekstisõnumeid. Vanemad võiksid ka piirata kõnede hulka ja kestvust. Last võib õpetada kasutama handsfree-seadet, mis vähendab kiirgust märgatavalt. Stuki arvates oleks hea kui handsfree abil kõneledes hoitaks mobiili kehast paari sentimeetri kaugusel.

Samas ei pea Stuk põhjendatuks keelata lastel mobiiltelefonide kasutamine täielikult, sest kaasaskantav telefon võimaldab paremat ühendust vanematega, mis omakorda tõstab turvalisust. Stuk tuletab meelde, et mobiiltelefonide kasutamine võib segada südamestimulaatorite tööd.