Seekord oli tegemist eduka operatsiooniga ja võib kindel olla, et edaspidi valvad piraadid oma nahka palju hoolikamalt. Samas on ka Pentagon arendamas projekti, mis tagab sihtmärgi tabamise kilomeetrite tagant. Arendatakse super-snaiperpüssi nimega EXACTO ehk Eriti täpse ülesandega varustus (EXtreme ACcuracy Tasked Ordnance), vahendab Times.

Projektiga tehti algust aasta tagasi, mil DARPA andis USA sõjatööstuskompleksile teada, et soovitakse luua superrelva. „Märkimisväärselt suurema maa tagant sihtmärkidele pihtasaamine annab USA sõjaväele märgatavalt rohkem võimekust," seisis üleskutses.

Uus .50-kaliibrine relv ja parandatud tegevusraadius võimaldab kasutusele võtta „tulista ja unusta" tehnoloogiaid, mille abil targad sisemise energiaallika ja stabilisaatoriga kuju muutvad kuulid kord väljatulistatuna kohandavad end vastavalt ilmastikuoludele (vihm, tuul jne) ja tabavad kättenäidatud sihtmärki kuni kahe kilomeetri kauguselt.

Möödunud aasta novembris eraldas DARPA relvatootjale Lockheed Martin 12,3 miljonit ja Teledyne Scientific&Imaging'ile 9,5 miljonit dollarit uue relva väljaarendamiseks. Erinevate tehnoloogiliste takistuste ületamisel saavad snaiprid uue relvaga eeldatavalt kätt proovida 2015. aastal.

Praegu suudavad snaiprid täpselt tulistada ligikaudu 700 - 800 meetri kaugusele.