Autode puhul on navigatsiooniseadmed nii igapäevased, et ega enam keegi naljalt ära ei eksi. Aga jalgrattasõiduks ei ole seni head lahendust – naviseadme võib ju lenksu külge panna küll, aga ega seda eriti hästi ei näe, ei vihmas ega päikesepaistes. Pealegi – olgem ausad, mis mulje jääks, kui su pedaalimist saadaksid lenksult kostvad kõvahäälsed käsklused.

Siin tuleb mängu smrtGRIPS, mille tootjaks on Montrealis Kanadas asuv Boréal Bikes. Selle nutika vidina idee on lihtne ja selge: pead oma rattale paigaldama uued käepidemed ning kummalegi poole käepidemete otstesse kinnituvad vibreerivad torukujulised seadmed. Käepidemetesse paigaldatavad silinderjad seadmed kaaluvad 92 g ja nutifoniga suhtlemiseks kasutatakse bluetooth-ühendust.

smrtGRIPS-süsteemiga suhtlemine käib mõistagi nutitelefoni kaudu – siseta vaid sihtpunkt, vali eelistatud teekond ning sõit võib alata. Vajadusest pöörata vasakule või paremale annab juhtraud märku värinaga vastava käe all – sul pole muud, kui sinnapoole keerata.
Loe artiklit edasi siit (klõpsti)