„Toit ei ime alkoholi küll organismist välja, kuid suurendab metabolismi  - aidates nii toime tulla teatud ainete ületarbimisest tingitud jääknähtudega. Nii parandab toit tihti enesetunnet. Leivas on rohkelt süsivesikuid ja singis leidub rohkelt proteiine, mis omakorda lõhustuvad aminohapeteks," vahendab keskuse teadusvaldkonna arendusjuhi Elin Robertsi sõnu Daily Mirror.

„Keha vajab neid aminohappeid ja nende söömine aitab sul end paremini tunda. Alkoholi ületarbimine paneb põntsu ka neurotransmitteritele (keemiline aine, mille abil närvirakk edastab keemilise sünapsi kaudu närviimpulsi teisele (närvi)rakule), kuid singis on rohkelt aminoaineid, mis aitavad neid taastada ja teevad pea selgemaks.

Enesetunde muudab paremaks ka singivõileiva valmistamine. „Kui sul on aminohapped ja 150 kraadi juures vähenev suhkrute hulk, vallandab see pannil Maillardi reaktsiooni. See tähendab, et protsessi käigus vallandub hulgaliselt häid lõhnu ja see valmistab meid paranemiseks ette," kirjeldas protsessi Roberts.