Umbes tuhat aastat enne meie aega Etioopias elanud Seeba kuninganna Makeda olevat käinud Jeruusalemmas külas Juudamaa kuningal Saalomonil. Lahkudes olevat kuninganna olnud Saalomonist lapseootel. Sündinud poeg, kellest sai kuningas Melik I, Etioopia kuningate dünastia alusepanija, kirjutab Novaator.

Etioopia rahva kirev geenimuster on eriti huvitav tänu sellele, et riik asub nn Aafrika väravas, kust rahvad on liikunud kontinendilt väljapoole. Etioopiast on leitud ka vanimate inimeste eellaste luukivistisi.

Geograafilises mõttes on loogiline, et inimkonna väljaränne Aafrikast sai alguse kas Etioopiast või Egiptusest, rõhutavad teadlased. Põhja-Aafrika rahvaste geneetika oli seni üsna vähe uuritud.

Äsja Briti teadlaste eestvõttel tehtud mahuka uuringu autorite hulgas oli ka Tartu Ülikooli teadlane Toomas Kivisild, kes praegu on evolutsioonigeneetika professor Inglismaal Cambridge’i ülikoolis.

Etiooplaste geene ümbruskonna rahvaste geenidega võrreldes ilmnesid sarnasused Iisraeli ja Süürias elavate populatsioonidega, mis justkui viitab, et Seeba kuninganna külaskäik Iisraeli ei pruugigi olla vaid ilus legend – geenivahetus Etioopia ja Iisraeli vahel on toimunud.