Nõuded, mida San Francisco linnavõim nüüd kehtestas, on suunatud just energiavarustuse parandamisele, mis võiks muuta ka uued kõrghooned oma elektrivarustuses sõltumatuks. Uus kohalik ehitusmäärus näeb nimelt ette, et kõikide enam kui kümnekorruseliste majade katused tuleb kohustuslikus korras katta päikesepaneelidega, kirjutab Gizmag.

Tegemist on esimese suurema linnaga USA-s, mis sellise kohustuse kehtestab ja ka osaga suuremast plaanist katta kogu linna elektrivarustus tulevikus (aastaks 2025) sajaprotsendiliselt taastuvenergiaga.

Better Roofs Ordinance ehk siis paremate katuste määrus võeti linnavolikogus vastu üksmeelselt, ja jõustub järgmise aasta algusest. Seni on just kõrghoonete katused sisuliselt kasutamata pinnaks, seega aitab märus ka nende funtsionaalsust parandada. Soovitatakse kas fotoelementidega päikesepaneelide või päikese-veepaneelide paigaldamist.

Varem on samasuguseid nõudeid juurutanud kaks osariiki Indias. Araabia Ühendemiraatides asuv Dubai kavatseb sama korra kehtestada aastast 2030. California osariigi senine seadus kohustas 15 protsendi katusepinna katmist päikesepaneelidega.