Bilderbergi grupp ei avalikusta oma liikmete nimesid ega arutatavaid teemasid. Seetõttu on kõik arutelud grupi tegevuse ja mõju üle suuresti spekulatiivsed, vahendab Times.

Tänavuse kokkusaamise teemaks on väidetavalt maailma majandussurutis ehk küsimus, kas lasta maailmamajandusel langeda kümnendite pikkusesse langusesse ja vaesusesse või väga intensiivsesse, kuid ajaliselt lühemasse sügavikku. Viimane peaks kokkuvõttes tooma uue jätkusuutliku maailma majanduskorra, mis on küll efektiivsem, kuid milles on inimestel ja riikidel vähem sõltumatust, teab rääkida Bilderbergi spetsialistist ajakirjanik Daniel Estulin.

Estulin, kes muuseas on 2007. aastal osutunud oma allikatest pärineva Bilderbergi-info põhjal praeguse majanduskrahhi ennustamisel üllatavalt täpseks, teab rääkida, et aasta lõpuks ulatub grupi plaanide kohaselt töötuse määr USA-s 14 protsendini (praegu 8,1).

Lisaks üritavat Bilderberg suruda Euroopale peale Lissaboni leping, mis on võtmetähtsusega komponent föderaalse Euroopa superriigi loomisel. Selleks sunnitakse iirlasi ja teisi Euroopa rahvaid korraldama septembris/oktoobris uued referendumid.

Vasakpoolsemad konspiratsiooniteoreetikud usuvad, et Bilderbergi grupi näol on tegu kapitalistliku maailmakorra tuumikuga. Bilderbergi kohtumised said alguse 1954. aastal Hollandis Arnhemi linna lähistel asuvas Hotel de Bilderbergis. Esimese kohtumise kutsus kokku Poola päritolu Joseph Retinger, kes tundis muret kasvava anti-amerikanismi ja Lääne-Euroopas kasvava kommunismi mõju pärast. Üritust asus toetama tollane Hollandi prints Bernhard, lisaks toetasid plaani Luure keskagentuuri tollane juht Walter Bedell Smith ja Valge Maja.

Ligi 150-liikmelise Bilderbergi grupi liikumapanevaks jõuks on ühine arusaam, et rahvuslike probleeme suudab kõige paremini lahendada internatsionaalselt meelestatud eliit.

Üks jutukamaid Bilderbergi grupi olengul osalenuid poliitikuid on endine Ühendkuningriigi Leibroistide partei kantsler Denis Healey. „Arvata, et me püüdleme ühtse maailmakorra poole, on liialadatud, kuid samas mitte üdini vale," teatas Lord Healey raamatu „Them: Adventures with Extremists" (e.k Nemad: seiklused ekstremistidega) autorile Jon Ronsonile. „Meie, Bilderbergi grupi liikmed tundsime, et enam ei saa edasi minna üksteisega põhjuseta kakeldes. Arvasime, et ühtse ülemaailmse kogukonna loomine oleks hea mõte."

Möödunud kuul kiitles Belgia vikont ja praegune Bilderbergi grupi eesistuja Etienne Davignon, et Bilderberg aitas luua ja kehtestada eurot ning sõnastas 1990. aastate alguses esimesena  Euroopa ühise rahaühiku agenda.

BBC uurivad ajakirjanikud on omakorda päevavalgele tirinud dokumendid, mis näitavad, et Euroopa Liit on Bilderbergi grupi vaimusünnitis.

Piraeuse piiskopil metropoliit Seraphimil on rahvusvahelise eliidigrupi tegemiste kohta järgmine arvamus: „Bilderbergi grupp esindab ülemaailmse sionismi kriminaalseid salasepitsusi ja selle eesmärgiks on kehtestada Luciferi juhtimisel julm diktaatorlik maailmavõim."

Kas Lutsifer ka Ateena lähistel asuvas kuurordis käis, pole kindel, kuid teada on, et grupi kogunemisel olid suure tõenäosusega kohal Maailmapanga president Robert Zoellic, USA rahandusminister Tim Geithner, Deutsche Bank'i ninamees Jo Ackermann ja Euroopa Keskpanga pealik Jean-Claude Trichet.