Kuna öösel on urineerimises pikk paus, siis pikeneb aeg, mil põies püsivad näiteks tubakast pärit kantserogeensed ained. See aga suurendab põievähi arenemise tõenäosust, selgitab Huelva ülikooli teadlane Juan Alguacil ajakirjas
International Journal of Cancer
ilmunud artiklis, vahendab
.

Hispaania ja USA teadlastest koosnev rühm analüüsis 884 põievähki põdeva ning 996 terve inimese urineerimissagedust. Patsiendid vanuses 21-80 olid pärit Hispaania erinevatest piirkondadest.

Selgus, et inimestel, kes käivad öösiti WC-s vähemalt kaks korda, on oht haigestuda põievähki 40-59 protsenti väiksem. See kehtis nii meeste kui ka naiste puhul ega sõltunud sellest, kui palju inimene suitsu teeb või vett joob.

Parim soovitus põievähist pääsemiseks on hoiduda kokkupuudetest kantserogeensete ainetega, näiteks tasub maha jätta suitsetamine ja vältida keemiatooteid ja reostunud keskkonda. Samas on vähiohtu võimalik vähendada ka vett juues, sest see suurendab vajadust käia end tualetis tühjendamas, selgitavad teadlased.

Kogu maailmas diagnoositakse 357 000 põievähijuhtumit aastas. Haigus tapab 145 000 inimest aastas. Kui seni on põievähk olnud rohkem meeste tõbi, siis arstide väitel on naised kiiresti järele jõudmas, sest suitsu kiskuvaid naisi on üle ilma aina rohkem.

Põievähi esimesteks sümptomiteks on veri uriinis.