Wall Street Journalis ilmunud artikli kohaselt kujutavad mitmed praegu trendikad moed ja rõivaste stampelemendid endast arvestatavaid terviseriske.

Halvastiistuva rinnahoidja kandmisega ei pruugi kaasneda samasuguseid ohte nagu hiinapärase jalgade sidumisega, ent selga võib see ometi väsitada. Samuti võivad viimase võimaluseni pingul vööd ja liigkitsad seelikud põhjustada reie lateraalse nahanärvi pitsumist.

Kui hea tervise juures püsimine on teie jaoks tähtsam kui trenditeadlikkuse ilmutamine, peaksite vaagima riidekapi tühjendamist järgmistest rõivaesemetest ja manustest.

Kitsad teksapüksid: keskealised ja vanemad mehed, kes kannavad numbri või paari jagu väiksemaid teksapükse, kannatavad sageli kõhuhädade, puhituste, kõrvetiste ja söömisejärgse röhitsemise all.

„Diagnoosi on lihtne panna. Selleks tuleb lihtsalt võrrelda pükste parameetreid kõhuümbermõõduga. Enamasti on erinevuse määr 7,5 sentimeetrit või rohkem,” kirjutas Octavio Bessa ajakirjas Archives of Internal Medicine avaldatud aruandes.

Kitsad kraed ja lipsud: ekspertide osutusel võivad kitsad särgikraed ja lipsud kahandada aju verevarustust ja suurendada silma siserõhku — mis omakorda soodustab glaukoomi kujunemist.

Traditsioonilised meeste aluspüksid (trussikud e briifid): kui kavatsete kunagi lapsi saada, kandke pigem boksereid ning ärge käige päev otsa jalgratturipükstes. Surve võib kahandada seemnevedeliku spermatosoidisisaldust.

Liiga kitsad lastesokid ja -käpikud: tillukesi sokke ja kindaid maimukese randmete ja pahkluude ümber hoidev kumm võib jätta eluaegsed silmnähtavad jäljed. Tõsi, ohtu tervisele need kujutavat ei paista.

Kõrged kontsad: viiest sentimeetrist kõrgematel kontsadel ringikargutamine võib lühendada kannakõõlust (nn Achilleuse kõõlust).

Plätud: üks uurimus näitas, et varbavahekinnitusega rannajalatsite ehk nn plätude kandjad hoiavad varbaid konksus, mis võib põhjustada valu sääremarja-lihastes ja muuta inimese loomulikku kõnnakut, mis omakorda võib kaasa tuua pikaajalisi probleeme pahkluude ja puusaluuga.

Aksessuaarid: need unustage kindlasti ära. Raske kott võib keha tasakaalust välja viia, naha augustamine võib soodustada bakternakkuseid ja isegi juuksepikendused võivad kaasa tuua laigulist kiilanemist.

Selgusetuks jääb, millised on mõistlikud alternatiivid. Võib-olla dressipluus ja paljad jalad?