Otseülekannet võistluspäevadest saab jälgida mõlemal päeval kell 10.00-16.30 Robotexi kodulehelt
.

Lisaks võistlusele on Robotexil ka töötoadning tehnikamess. Vaadata saab näitust “Robotex läbi aegade”, Robotexi joonistuskonkursi parimate tööde näitust, EestiDisainikeskuse näitust “SÄSI” ning TTÜ Tehnoloogiakooli kursuse “Tootearendus” parimaid töid.

Sel aastal võistlevad kaks autonoomset robotit korraga ühel väljakul, millel asetsevad 9 palli. Eesmärgiks on lüüa võimalikult palju palle vastase väravasse. Kahe roboti vaheline võistlus toimub vähemalt kahes voorus. Edasi pääseb robot, kes on saanud rohkem voorude võite

Võistkonnad on jagatud kahte gruppi: “avatud” ja “pro”. “Avatud” grupis võetakse mõõtu reedel, 3. detsembril. Võistlema on oodatud üldhariduskoolide õpilased, välisvõistlejad ning tehniliselt lihtsamad robotid. Mitmed robotid ehitatakse Lego platvormile ja TTÜs välja arendatud kodulaborile.

“Pro” grupis katsutakse jõudu laupäeval, 4. detsembril. Omavahel võistlevad tehniliselt kõrgema tasemega robotid.

Robotexi korraldaja, TTÜ tootearenduse tudeng Jaanus Paljak kinnitab, et Robotexi eesmärgiks on populariseerida ennekõike noorte hulgas robootika erinevaid aspekte -- mehaanika, infotehnoloogia, mehhatroonika ja tootedisain -- läbi praktilise tegevuse. “Samuti soovime näidata, et robotite ehitamine on lõbus ja suhteliselt lihtne, sest paljud võistlejad on meie ülikoolide tudengid ja üldhariduskoolide õpilased,” sõnab Paljak.

Robotexi korraldab Tallinna tehnikaülikool koostöös Tartu ülikooli ja Eesti Infotehnoloogia kolledžiga.

Samal ajal toimub Tallinnas noortemess Teeviit. Teeviida ja Robotexi vahel on korraldatud mõlemal päeval tasuta bussiliiklus ning Teeviidal saab jälgida otseülekannet Robotexilt.